Make your own free website on Tripod.com

    Frankrijk -   Denemarken

3:0 (1:0)
  Groep D
Zo. 11 Juni 2000
Brugge
18:00h
 
 
Goals: 1-0 Blanc (16), 2-0 Henry (64), 3-0 Wiltord (93)
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -
Scheidsrechter:  Benko (Oos)
Toeschouwers: 30.000

Frankrijk: Fabien Barthez; Lilian Thuram, Laurent Blanc, Marcel Desailly, Bixante Lizarazu; Emmanuel Petit, Didier Dechamps, Zinedine Zidane, Youri Djorkaeff (56. Patrick Vieira); Nicolas Anelka (82. Sylvain Wiltord), Thierry Henry

Denemarken: Peter Schmeichel; Søren Colding, Michael Schjønberg, Rene Henriksen, Jan Heintze; Morten Bisgaard (72. Martin Jørgensen), Allan Nielsen, Stig Tøfting (72. Thomas Gravesen), Jesper Grønkjaer; Ebbe Sand, Jon Dahl Tomasson (80. Mikkel Beck)


Ruime zege Frankrijk

11 juni - Frankrijk heeft Denemarken in de eerste wedstrijd in groep D met 3-0 verslagen. De ploeg van Roger Lemerre heeft met zeer goed spel haar kandidatuur voor de Europese titel gesteld. Met het spitsenkoppel Thierry Henry en Nicolas Anelka en de superieur spelende Zinedine Zidane waren de Fransen keer op keer levensgevaarlijk.

In de enerverende openingsfase bleek al snel dat beide ploegen naar Brugge gekomen waren om te winnen. De wedstrijd golfde op en neer en Denemarken kreeg via Jon Dahl Tomasson de beste kans. De Feyenoorder verzuimde oog in oog met Fabien Barthez echter te scoren. In de zestiende minuut liet Zidane met een prachtige pass op Anelka zijn klasse zien. De inzet van het enfant terrible werd echter goed gepareerd door Peter Schmeichel, die echter kansloos was toen Laurent Blanc de rebound verzilverde. Na de treffer kwam de wedstrijd in rustiger vaarwater en de Fransen dicteerden het spel tot de rust.

frankrijkdenemarken1.jpg (27973 bytes)

foto: Blanc, Henry en Zidane vieren de overwinning

Denemarken kwam goed uit de kleedkamer en nam het initiatief in het begin van de tweede helft. Veel kansen leverde het offensief echter niet op terwijl de Fransen gevaarlijk bleven met hun twee snelle spitsen. De steeds beter spelende Zidane gaf in de 64ste minuut een prachtige pass op Thierry. De spits van Arsenal trok vanaf de linkerflank naar binnen en scoorde op zijn karakteristieke wijze. Anelka, die sterk speelde, werd in de 82ste minuut vervangen door Silvain Wiltord, die in blessuretijd op aangeven van de andere invaller, Patrick Vieira, de 3-0 liet aantekenen.