Make your own free website on Tripod.com

    Engeland -   Duitsland

1:0 (0:0)
  Groep A
Za. 17 Juni 2000
Charleroi
20:45h
 
 
Goals: 1-0 Shearer (53)
Gele kaarten: Beckham (Eng), Babbel, Jeremies (Dui)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter:  Collina (Ita)
Toeschouwers: 30.000

Engeland: Seaman, G.Neville, P.Neville, Campbell, Keown, Beckham, Scholes(Barmby), Ince, Wise, Owen(Gerrard), Shearer.

Duitsland: Kahn, Babbel, Nowotny, Mattheus, Jeremies(Bode), Ziege, Hamann, Scholl, Deisler(Ballack), Jancker, Kirsten(Rink).


Engeland verslaat Duitsland

17 juni - Engeland heeft zaterdagavond zijn eerste punten behaald op EURO 2000. In de beladen wedstrijd van Charleroi werd Duitsland verslagen, 1-0.

Engeland heeft een belangrijke stap gezet richting de kwartfinale. In een strijdlustig, maar pover duel, wonnen de Engelsen door een doelpunt van Shearer in de tweede helft. Nadat Portugal zich al eerder op deze dag plaatste voor de kwartfinales, lijkt Engeland de tweede ploeg uit deze poule te worden die door gaat naar de volgende ronde.

In de eerste helft wisten beide ploegen nauwelijks gevaarlijk te worden. Zowel doelman Seaman, als zijn collega aan Duitse kant, Kahn, hadden weinig gevaar te duchten. Pas na ruim een half uur spelen was Owen gevaarlijk. Kahn keerde zijn kopbal.

Na acht minuten in de tweed helft produceerde Beckham een van zijn gevaarlijke voorzetten. De bal stuiterde onverwact door het strafschopgebied en de achterin opduikende Shearer kopte raak. De Duitsres zetten nog een keer aan en drongen de Engelsen terug naar achteren. Jancker, Scholl en Kirsten misten echter de kansen en de ploeg van coach Keegan wist de overwinning tot en met het laatste eindsugnaal vast te houden.