Make your own free website on Tripod.com

    Denemarken -   Nederland

0:3 (0:0)
  Groep D
Vr. 16 Juni 2000
Rotterdam
20:45h
 
 
Goals: 0-1 Kluivert (57), 0-2 R. de Boer (66), 0-3 Zenden (77)
Gele kaarten: Nielsen (Den),
Van Bronckhorst, Reiziger, Konterman, van der Sar (Ned)
Rode kaarten: -
Scheidsrechter:  Meier (Zwi)
Toeschouwers: 50.000

  De kwartfinales zijn bereikt

16 juni - Nederland heeft zich samen met Frankrijk als eerste geplaatst voor de kwartfinales. Door de 3-0 winst op Denemarken staan beide ploegen met zes punten bovenaan in groep D en kunnen niet meer ingehaald worden. Vervelend detail was dat Doelman Edwin van der Sar vlak voor tijd gewisseld moest worden.

Nederland startte niet goed. Pas na een half uur aftastend voetbal viel de eerste echte kans voor de Hollanders te noteren. Zowel Kluivert als Overmars kwamen echter niet langs de uitstekende Deense doelman Schmeichel. Bij een kans voor Davids, enkele minuten later, kwam Schmeichel opnieuw als winnaar uit de bus. Een prachtig schot op de Hollandse lat door Graverson sloot de eerste helft met 0-0 af.

Na tien minuten in de tweede helft maakte Nederland dan toch het eerste echte doelpunt van het toernooi. Een prachtige actie van Bergkamp werd in eerste instantie nog door Schmeichel gekeerd, maar daarna door Kluivert ingeschoten. De 2-0 kwam in de 66e minuut van de voet van invaller Ronald de Boer, na een scherpe voorzet vanaf de linkerkant van Zenden. Na een mooie rush van Reiziger kon Zenden in de 77e minuut zelf de 3-0 intikken. Tien minuten voor tijd miste Schjonberg een strafschop voor Denemarken.

Het onderlinge duel tussen Nederland en Frankrijk van 21 juni moet nu de poulewinnaar opleveren. Bij een gelijkspel hebben de Fransen een beter doelsaldo en zijn dus eerste. De wedstrijd tussen Denemarken en de Tsjechen telt niet meer mee.