Make your own free website on Tripod.com

Nederland maatje te groot voor Servette Genève

31 mei - De laatste oefenwedstrijd alvorens Frank Rijkaard de selectie van Oranje terugbracht naar 22 spelers, werd simpel gewonnen van Servette Genève: 4-0. De bondscoach zette z'n elf neer in de kerstboom-variant. Hij liet Sander Westerveld en Ed de Goey beiden een helft keepen. Frank de Boer, Bert Konterman en Arthur Numan speelden de hele wedstrijd. Niet in actie kwamen Pierre van Hooijdonk, Jaap Stam, Edgar Davids, Winston Bogarde en Ronald de Boer.

Het Nederlands elftal kwam in de 20e minuut op 1-0. Na een combinatie tussen Giovanni van Bronckhorst en Clarence Seedorf bediende eerstgenoemde Patrick Kluivert, die beheerst scoorde. In de 35e minuut werd de voorsprong verdubbeld met een counter uit het boekje. Marc Overmars schoot de bal van de eigen achterlijn naar voren. Kluivert kopte terug op Dennis Bergkamp, die bijna het hele veld overstak. Pas toen twee man hem dreigden in te sluiten speelde hij op Seedorf, die raak schoot.

Na rust kwamen zes verse internationals het veld in en later nog eens twee. Een kwartier voor tijd ontsnapte Roy Makaay aan de buitenspelval en omspeelde de goalie van Servette handig voor 3-0. Jerrel Hasselbaink nam de 4-0 voor z'n rekening in blessuretijd. Makaay ontsnapte wederom aan buitenspel en legde de bal simpel breed.

FC Servette (Zwi) - Nederland 0-4 (0-2). 20. Kluivert 0-1 35. Seedorf 0-2, 77. Maakaay 0-3, 90. Hasselbaink 0-4. Scheidsrechter: Leuba (Zwi). Toeschouwers: 8.500.

NEDERLAND: Westerveld (46. De Goey); Reiziger (76. Ooijer), Frank de Boer, Konterman en Numan; Seedorf (46. Bosvelt), Cocu (46. Winter), Van Bronckhorst (69. Zenden) en Overmars (46. Van Vossen); Kluivert (46. Hasselbaink) en Bergkamp (46. Makaay).