Make your own free website on Tripod.com

Engeland en BraziliŽ in evenwicht

27 mei - Engeland speelde zaterdag in de voorbereiding op Euro 2000 met 1-1 gelijk tegen BraziliŽ. De Engelse 'belofte' Micheal Owen gaf op Wembley alvast zijn visitekaartje af voor het EK. De uitslag was een goede weergave van het spelbeeld. De Engelsen domineerden in de eerste helft, de Zuid-Amerikanen na rust.

Engeland kwam in de 39e minuut op voorsprong. Liverpool-speler Michael Owen verraste doelman Dida met een schot in de verre hoek. Het was zijn zesde doelpunt in 19 interlands. Op slag van rust werd het gelijk. Aanvaller Franca, van Sao Paolo, profiteerde van een verdedigingsfout bij de Engelsen en kopte de bal langs Seaman.

In de tweede helft was er voor de 74.000 op het 'oude' Wembley minder te genieten dan voor de pauze. Ondanks het veldoverwicht van BraziliŽ was alleen Franca in de 75e minuut dicht bij de 1-2. Zijn schot ging net naast het doel van Seaman.

Bij Engeland vielen vooral Dennis Wise en Paul Ince op. Het duo wil graag naar EURO 2000 en deed er alles aan om bij bondscoach Kevin Keegan een uitverkiezing af te dwingen. Keegan kiest woensdag na de interland tegen de OekraÔne zijn definitieve selectie van 22 spelers.

Engeland - BraziliŽ 1-1 (1-1). 39. Owen 1-0, 45. Franca 1-1. Toeschouwers: 73.956.

Engeland: Seaman; Gary Neville, Keown, Campbell en Philip Neville; Beckham, Ince (60. Parlour/90. Barmby) Wise en Scholes; Owen (84. Philips) en Shearer (84. Fowler).

BraziliŽ: Dida; Cafu, Aldair, Antonio Carlos (81. Silva), Emerson en Sampaio; Silvinho (60. Roberto Carlos), Ze Roberto en Rivaldo; Amoroso (68. Denilson) en Franca.