Make your own free website on Tripod.com

Oranje verslaat RoemeniŽ met 2 - 1

27 mei - Het Nederlands elftal heeft zaterdag het een-na-laatste oefeninterland voor het EK-voetbal met 2 - 1 gewonnen van RoemeniŽ. Bij rust leidde Oranje door een goal van Marc Overmars in de 43ste minuut. In de tweede helft was het Kluivert die de stand op 2 - 0 bracht.

Het begin van de wedstrijd was voor Oranje aftasten, maar naar mate de tijd verstreek voerde het team meer druk uit op de Roemenen. De Nederlanders hadden het meeste balbezit en kregen veel kansen.

RoemeniŽ speelde daarentegen een matige wedstrijd. Dankzij de inzet van doelman Lobont werden een aantal Nederlandse kansen voorkomen. Heel onverwacht kwam RoemeniŽ nog terug. Mede door concentratieverlies aan Nederlandse zijde, zag Moldovan via ploeggenoot Hagi de kans om in de 70ste minuut de stand terug te brengen naar 2 - 1.

Frank Rijkaard was na afloop tevreden over wat Oranje had laten zien. 'We hebben een goede start gemaakt en zijn goed uit de verf gekomen.' Vooral over het duo Bergkamp - Kluivert was de coach erg te spreken. De twee spitsen waren goed op elkaar ingespeeld

Rijkaard was ook ingenomen met het spel van Aron Winter. De middenvelder van Ajax toonde weer zijn oude niveau. 'Hij pakte de leiding weer op. Aron heeft zijn taken goed uitgevoerd, zijn werk goed gedaan.'

Voor Rijkaard leverde het duel enkele mooie pluspuntjes op. Zo verzwakte Oranje in de tweede helft. 'We gingen in de tweede helft dingen weggeven. Dat mag niet op dit niveau. Maar dat is in de rest van de voorbereiding ook weer een mooie uitdaging.'

Nederland
Van der Sar, Ooijer, Stam (Konterman,46), F.de Boer, Zenden, Winter, Seedorf, Cocu, Overmars (Van Vossen,89), Kluivert (Van Hooijdonk,85), Bergkamp (Makaay,70)

RoemeniŽ
Lobont, Filipescu (Contra,58) Popescu, Ciobotariu, Chivu, Petrescu (Monteanu,46), Lincar, Maldarasanu (Petre,70), Mutu, Hagi, Moldovan (Ganea,74)

Goals:
Overmars 1 - 0 (43), Kluivert 2 - 0 (68), Moldovan 2 - 1 (70).

Kaarten
Geel: Hagi, Lincar, Contra